top of page
Αναζήτηση
  • florastophasma

Αυτισμός και εκμάθηση διαχείρισης χρημάτων την ώρα του σνακ

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε αναφέρει τη δυσκολία της Φλώρας με τα μαθηματικά και τη σημασία να συνδυάζουμε τις δραστηριότητες των μαθηματικών με το παιχνίδι αλλά και την εφαρμογή τους με την καθημερινότητα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Αυτό το διάστημα η Φλώρα μαθαίνει να διαχειρίζεται τα χρήματα.


Για να της δώσουμε το κίνητρο να συμμετάσχει στη δραστηριότητα ενεργά οργανώσαμε αυτή τη δραστηριότητα την ώρα του σνακ.






1. Επιλογή διαφορετικών σνακ

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε διαφορετικά σνακ ώστε η Φλώρα να έχει ένας εύρος επιλογών. Εμείς έχουμε επιλέξει δύο φρούτα, μανταρίνι και μήλο, δημητριακά, μπισκότο, γάλα και νερό. Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε σνακ που είναι ελκυστικά στα παιδιά για να θέλουν να τα “αγοράσουν”.



2. Δημιουργία τιμοκατάλογου

Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα τιμοκατάλογο που να περιλαμβάνει την εικόνα/σύμβολα των αντίστοιχων σνακ,ώστε να βοηθήσουμε την Φλώρα με το λεξιλόγιο, καθώς και τις τιμές των προϊόντων, ώστε η Φλώρα να εξοικειώνεται με την ιδέα των χρημάτων. Περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε εδώ.



3. Διαχείριση ενός ποσού χρημάτων

Δίνουμε στη Φλώρα ένα συγκεκριμένο ποσό, συνολικά 1 ευρώ σε κέρματα. Με τα κέρματα η Φλώρα χρειάζεται να υπολογίσει πόσα κέρματα έχει, την αξία τους και πώς μπορεί να τα διαχειριστεί για να “αγοράσει” αυτά που χρειάζεται. Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε και να υπενθυμίζουμε στην Φλώρα ότι όταν τελειώσουν τα χρήματα δε θα μπορεί να αγοράσει άλλα σνακ. Με αυτόν τρόπο, η Φλώρα θα αρχίσει να μαθαίνει τη σημασία αλλά και τη σωστή διαχείριση των χρημάτων.



4. Η ώρα του σνακ

Αφού έχουμε προετοιμάσει τα σνακ και τον τιμοκατάλογο και έχουμε δώσει στη Φλώρα το ποσό, ξεκινάμε τη διαδικασία. Με την βοήθεια του ενήλικα, η Φλώρα μαθαίνει να διαχειρίζεται το ποσό.

 

Θα ανεβάσουμε και άλλες ιδέες και συμβουλές στο μέλλον, για αυτό συνεχίστε να μας επισκέπτεστε. Θα χαρούμε να ακούσουμε την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο florastophasma@gmail.com.Ακολουθήστε μας στο instagram και κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.


462 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Αυτισμός και Περίοδος

Η Φλώρα, όπως και πολλά κορίτσια με αυτισμό, δυσκολεύεται να κατανοήσει και να διαχειριστεί την περίοδό και τις αλλαγές που προκαλεί. Η έναρξη της περιόδου καθώς και η μηνιαία διαχείριση των συμπτωμάτ

Αυτισμός και η χρήση της τουαλέτας

Η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με αυτισμό, δυσκολεύεται να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φυσική/ σωματική δυσκολία, δυσκολία σχετικά με την αλλαγή ( έχουν μάθει να φο

Αυτισμός και το φαινόμενο του ‘μπουκαλιού της σόδας’

Ή πού μπορεί να οφείλονται οι ανεξήγητα έντονες αντιδράσεις; Συχνά η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με ΔΑΦ, μπορεί να εκδηλώσει έντονες αντιδράσεις και συμπεριφορές οι οποίες δε συνάδουν/ δικαιολογούν

bottom of page