top of page
Αναζήτηση
  • florastophasma

Κορονοΐός- Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Φλώρα

Έγινε ενημέρωση: 16 Νοε 2020

Αυτό το διάστημα οι συνθήκες είναι λίγο πιο δύσκολες,καθώς η Φλώρα δεν μπορεί να πάει στο σχολείο και πρέπει να μείνει στο σπίτι. Αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή στο πρόγραμμά της. Η Φλώρα δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί δεν μπορεί πλέον να πηγαίνει στο σχολείο και γιατί η καθημερινότητά της είναι τόσο διαφορετική. Αυτό της προκαλεί νεύρα, φωνάζει, δε συνεργάζεται, γιατί δεν ξέρει πώς αλλιώς να εκφράσει το άγχος της . Φαίνεται όμως στη συμπεριφορά της, κλαίει πιο συχνά, δε σηκώνεται από το κρεβάτι και περνάει την ώρα της να κρατά το αγαπημένο της παιχνίδι, έναν πιγκουίνο.


Μπορεί η Φλώρα να είναι πιο δύσκολο να καταλάβει τι έχει συμβεί, αλλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, μπορούμε να την βοηθήσουμε να καταλάβει καλύτερα και να έχει μια πιο όμορφη και κανονική καθημερινότητα.


1. Να εξηγήσουμε τις αλλαγές που έχουν συμβεί.


Εμείς εξηγήσαμε στην Φλώρα τι είναι ο Κορονοϊός και τι έχει συμβεί με την παρακάτω ιστορία.


Τι είναι ο Κορονοϊός;


Ο Κορονοϊός είναι ένας ιός που κάνει τους ανθρώπους να μην αισθάνονται καλά.

Οι άνθρωποι που έχουν τον κορονοϊό μπορεί να βήχουν, μπορεί να έχουν πυρετό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με τον κορονοϊό μένουν στο σπίτι και γίνονται καλά. Κάποιοι άνθρωποι πάνε στο νοσοκομείο.

Για να προσέχεις πρέπει να πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι συχνά.

Τα σχολεία τώρα έχουν κλείσει. Μένουμε στο σπίτι.

Συνεχίζουμε να περνάμε ωραία κάνοντας τα μαθήματά μας στο σπίτι.


Η Φλώρα χρειάστηκε να ακούσει αυτήν την ιστορία παραπάνω από μια φορά.


2. Να δημιουργήσουμε μια ρουτίνα και ένα πρόγραμμα ώστε να μειωθεί το άγχος.


Ενδεικτικά προτείνουμε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει δραστηριότητες που στοχεύουν στη γνωσιακή μάθηση αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητων για την καθημερινή ζωή:



Μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα όπως ταιριάζει σε εσάς και στο παιδί καλύτερα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δάσκαλο του παιδιού σας για να σας παραπέμψει στο πρόγραμμα που ακολουθούσαν στο σχολείο.



3. Να συνεχίσουμε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Για περισσότερες ιδέες κοιτάξτε τις δραστηριότητες μας στο blog. Μιας και είναι Πάσχα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε δραστηριότητες αυτήν την εβδομάδα με στόχο το βράσιμο, το ξεφλούδισμα, το βάψιμο και τον στολισμό των αυγών. Εμπνευστήκαμε από τις προτάσεις του μουσείου μοντέρνας τέχνης TATE.



731 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Αυτισμός και Περίοδος

Η Φλώρα, όπως και πολλά κορίτσια με αυτισμό, δυσκολεύεται να κατανοήσει και να διαχειριστεί την περίοδό και τις αλλαγές που προκαλεί. Η έναρξη της περιόδου καθώς και η μηνιαία διαχείριση των συμπτωμάτ

Αυτισμός και η χρήση της τουαλέτας

Η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με αυτισμό, δυσκολεύεται να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φυσική/ σωματική δυσκολία, δυσκολία σχετικά με την αλλαγή ( έχουν μάθει να φο

Αυτισμός και το φαινόμενο του ‘μπουκαλιού της σόδας’

Ή πού μπορεί να οφείλονται οι ανεξήγητα έντονες αντιδράσεις; Συχνά η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με ΔΑΦ, μπορεί να εκδηλώσει έντονες αντιδράσεις και συμπεριφορές οι οποίες δε συνάδουν/ δικαιολογούν

bottom of page