top of page
Αναζήτηση
  • florastophasma

Αυτισμός και η χρήση μικρού ατομικού πίνακα

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε μιλήσει για τη σημασία του οπτικού προγράμματος ημέρας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.


Συνοπτικά, τα οφέλη της χρήσης του οπτικού προγράμματός είναι ότι δίνει δομή και ρουτίνα, προωθεί την ανεξαρτησία, ενισχύει την αυτοπεποίθηση, βοηθά στην κατανόηση των προσδοκιών και μειώνει το άγχος.


Πέρα από τη χρήση του οπτικού προγράμματος, ένας εύκολος τρόπος να βοηθήσουμε την Φλώρα να καταλάβει και να μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει είναι η χρήση μικρού ατομικού πίνακα.



Τα πλεονεκτήματα του μικρού ατομικού πίνακα είναι ότι δε χρειαζόμαστε σύμβολα, μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας και σε κάποια ξαφνική αλλαγή του προγράμματος μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλείο για να εξηγήσουμε τι θα συμβεί.


Πώς χρησιμοποιείται;

Πριν ξεκινήσουμε την πρώτη δραστηριότητα, δείχνουμε στην Φλώρα τι θα ακολουθήσει.


1.Χωρίζουμε τον πίνακα σε 3 μέρη.

2.Αριθμούμε και γράφουμε τώρα, μετά, έπειτα.

3.Κάτω από κάθε τίτλο γράφουμε και ζωγραφίζουμε τη δραστηριότητα, π.χ. Μαθηματικά, 1+2.

4.Όταν η Φλώρα ολοκληρώσει τη δραστηριότητα, την σβήνουμε με το μαρκαδόρο ώστε να γίνει κατανοητό ότι έχει τελειώσει και δείχνουμε την επόμενη δραστηριότητα.



1. Πρώτα: κιναισθητική


2. Μετά: μαθηματικά


Εδώ να τονίσουμε ότι ο μικρός ατομικός πίνακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το ατομικό πρόγραμμα ημέρας. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σπάσουμε τη δραστηριότητα σε μικρότερες οδηγίες.


 

Δραστηριότητες: Για τις αντίστοιχες δραστηριότητες πατήστε πάνω στις έντονες λέξεις.


Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την αποτελεσματική χρήση του μικρού ατομικού πίνακα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο florastophasma@gmail.com


 

Θα ανεβάσουμε και άλλες ιδέες και συμβουλές στο μέλλον, για αυτό συνεχίστε να μας επισκέπτεστε. Θα χαρούμε να ακούσουμε την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο florastophasma@gmail.com.Ακολουθήστε μας στο instagram και κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page