top of page
Αναζήτηση
  • florastophasma

Αυτισμός και προετοιμασία για την επιστροφή στα σχολεία

Έγινε ενημέρωση: 16 Νοε 2020

Η επιστροφή στα σχολεία μετά το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλα τα παιδιά. Και φέτος η επιστροφή θα είναι διαφορετική.


Είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε τη Φλώρα για αυτές τις αλλαγές.


Η χρήση των Κοινωνικών Ιστοριών (Social Stories) είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προετοιμασία, ενημέρωση και διδασκαλία των παιδιών με ΔΑΦ ώστε να διαχειριστούν μια κοινωνική κατάσταση.


Εμείς ετοιμάσαμε μια ιστορία για την Φλώρα ώστε να την προετοιμάσουμε για την επιστροφή στο σχολειό και τις αλλαγές λόγω του Κορονοϊού.



Την ιστορία την διαβάζουμε καθημερινά για να δώσουμε χρόνο στην Φλώρα να επεξεργαστεί τις πληροφορίες.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση Κοινωνικών Ιστοριών μπορείτε στο παρακάτω link από την ίδια την δημιουργό του εργαλείου αυτού.


 

Θα ανεβάσουμε περισσότερες ιδέες για ασκήσεις στο μέλλον, για αυτό συνεχίστε να μας επισκέπτεστε. Θα χαρούμε να ακούσουμε την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο florastophasma@gmail.com. Ακολουθήστε μας στο instagram και κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.


101 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Αυτισμός και Περίοδος

Η Φλώρα, όπως και πολλά κορίτσια με αυτισμό, δυσκολεύεται να κατανοήσει και να διαχειριστεί την περίοδό και τις αλλαγές που προκαλεί. Η έναρξη της περιόδου καθώς και η μηνιαία διαχείριση των συμπτωμάτ

Αυτισμός και η χρήση της τουαλέτας

Η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με αυτισμό, δυσκολεύεται να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φυσική/ σωματική δυσκολία, δυσκολία σχετικά με την αλλαγή ( έχουν μάθει να φο

Αυτισμός και το φαινόμενο του ‘μπουκαλιού της σόδας’

Ή πού μπορεί να οφείλονται οι ανεξήγητα έντονες αντιδράσεις; Συχνά η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με ΔΑΦ, μπορεί να εκδηλώσει έντονες αντιδράσεις και συμπεριφορές οι οποίες δε συνάδουν/ δικαιολογούν

bottom of page