top of page
Αναζήτηση
  • florastophasma

Αυτισμός: Προετοιμασία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

H Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με ΔΑΦ, δυσκολεύονται με τις αλλαγές.

Σύντομα τα σχολεία θα κλείσουν για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και η Φλώρα θα χρειαστεί να μείνει στο σπίτι για σχεδόν δυο εβδομάδες.


H έννοια του χρόνου είναι αρκετά αφηρημένη, γι αυτό φτιάξαμε ένα ημερολόγιο με σύμβολα που δείχνει ποιες μέρες η Φλώρα θα πηγαίνει στο σχολείο και ποιες μέρες θα μένει στο σπίτι για τους μήνες του Δεκέμβρη και του Γενάρη.




Είναι σημαντικό να δείξουμε στη Φλώρα αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να καταλάβει και να μπορεί να προβλέψει πότε θα είναι στο σπίτι και πότε θα πάει στο σχολείο. Κάθε βράδυ πριν πάει για ύπνο η Φλώρα, σβήνουμε μαζί της την ημέρα που μόλις πέρασε. Έτσι την βοηθάμε οπτικά να έχει καλύτερη αντίληψη του χρόνου.


Παρόλο που η Φλώρα θα σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο, είναι καλό να συνεχίσουμε κάποιες από τις δραστηριότητες στο σπίτι. Για ιδέες που μπορούν να γίνουν και στο σπίτι, δείτε εδώ.


Καλά Χριστούγεννα. Με υγεία, φαντασία και δημιουργικότητα.


 

Αν επιθυμείτε το ημερολόγιο με τα σύμβολα, κάντε subscribe στο blog μας και αφήστε μας το σχόλιό σας στην αντίστοιχη ανάρτηση στο facebook ή στο instagram και θα σας τα αποστείλουμε ηλεκτρονικά.



 

Θα ανεβάσουμε περισσότερες ιδέες για ασκήσεις στο μέλλον, για αυτό συνεχίστε να μας επισκέπτεστε.

Θα χαρούμε να ακούσουμε την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο florastophasma@gmail.com.





436 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Αυτισμός και Περίοδος

Η Φλώρα, όπως και πολλά κορίτσια με αυτισμό, δυσκολεύεται να κατανοήσει και να διαχειριστεί την περίοδό και τις αλλαγές που προκαλεί. Η έναρξη της περιόδου καθώς και η μηνιαία διαχείριση των συμπτωμάτ

Αυτισμός και η χρήση της τουαλέτας

Η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με αυτισμό, δυσκολεύεται να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φυσική/ σωματική δυσκολία, δυσκολία σχετικά με την αλλαγή ( έχουν μάθει να φο

Αυτισμός και το φαινόμενο του ‘μπουκαλιού της σόδας’

Ή πού μπορεί να οφείλονται οι ανεξήγητα έντονες αντιδράσεις; Συχνά η Φλώρα, όπως και πολλά παιδιά με ΔΑΦ, μπορεί να εκδηλώσει έντονες αντιδράσεις και συμπεριφορές οι οποίες δε συνάδουν/ δικαιολογούν

bottom of page