top of page
Αναζήτηση
  • florastophasma

Πρωινός Κύκλος

Η Φλώρα κάθε πρωί στην τάξη ξεκινάει τη μέρα της συμμετέχοντας στον Πρωινό Κύκλο. Ο Πρωινός Κύκλος μπορεί να περιλαμβάνει τις ενότητες: ποιος είναι σήμερα στην τάξη, τι μέρα έχουμε, τι καιρό κάνει, πώς αισθανόμαστε και την ανάγνωση του οπτικού προγράμματος.

Η σταθερότητα και η καθημερινή επανάληψη του Πρωινού κύκλου "χτίζει" την κοινωνικότητα, την αυτοπεποίθηση και το λεξιλόγιο της Φλώρας καθώς της δίνει τη δυνατότητα να προβλέψει τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Καθώς διδάσκουμε τις ενότητες, προσπαθούμε να τις κάνουμε όσο πιο αισθητηριακές και διασκεδαστικές γίνεται. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε φωτογραφίες, σύμβολα, αντικείμενα αναφοράς, μυρωδιές και χρώματα. Παραδειγματος χάρη κάθε μέρα της εβδομάδας τη συνδιάζουμε με ένα διαφορετικό χρώμα και μυρωδιά, ενώ τον καιρό με το αντίστοιχο αντικείμενο αναφοράς πχ γυαλιά ηλίου, ομπρέλα κτλ.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αυτισμό και τη σημασία του πρωινού κύκλου δες εδώ.





 


Τι μέρα έχουμε; Δευτέρα!

Η Δευτέρα είναι κόκκινη και μυρίζει κανέλα!





Τι καιρό έχει σήμερα; Βρέχει!

Θέλω ομπρέλα!






Τι θα κάνουμε σήμερα;


 

Σύμβολα: Αν επιθυμείτε τα συγκεκριμένα σύμβολα αφήστε μας το σχόλιό σας στο facebook ή στο instagram και θα σας τα αποστείλουμε ηλεκτρονικά.

 

Θα ανεβάσουμε περισσότερες ιδέες για ασκήσεις στο μέλλον, για αυτό συνεχίστε να μας επισκέπτεστε.

Θα χαρούμε να ακούσουμε την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο florastophasma@gmail.com.

Ακολουθήστε μας στο instagram και κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page