top of page
Αναζήτηση
  • florastophasma

Τακτοποιώ τα μαχαιροπίρουνα

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουν 2021

Η Φλώρα συνεχίζει να εξασκεί απλές καθημερινές δεξιότητητες (life skills) οι οποίες ενδυναμώνουν την ανεξαρτησία της. Σε παλαιότερες αναρτήσεις είχαμε αναφέρει τη σημασία που έχει για τη Φλώρα και τους μαθητές με ΔΑΦ να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για την καθημερινή ζωή, όπως να φτιάχνουν το δικό τους τοστ ή να βράζουν αυγά.


Μια ακόμη πολύ χρήσιμη δραστηριότητα για την καθημερινότητα της Φλώρας είναι ο διαχωρισμός των μαχαιροπίρουνων, αφού έχουν βγει από το πλυντήριο. Η Φλώρα ξεκίνησε σταδιακά μαθαίνοντας πρώτα να διαχωρίζει τα πιρούνια από τα κουτάλια. Όταν εμπέδωσε αυτό το στάδιο, προσθέσαμε τα μαχαίρια, τα κουταλάκια του γλυκού κ.ά. Πολύ σημαντική για αυτή την δραστηριότητα είναι η συμβολή του ενήλικα και η επίδειξη της δραστηριότητας. Όταν η Φλώρα κάνει λάθος στην ταξινόμηση, της δίνουμε χώρο και χρόνο να αντιληφθεί το λάθος της και να το διορθώσει.



 

Τοποθετώ τη θήκη των μαχαιροπίρουνων και τα μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι.




Κουτάλι:





Πιρούνι:





Κουτάλι (ουπς):

 

Θα ανεβάσουμε περισσότερες ιδέες για ασκήσεις στο μέλλον, για αυτό συνεχίστε να μας επισκέπτεστε.


Θα χαρούμε να ακούσουμε την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο florastophasma@gmail.com.


Ακολουθήστε μας στο instagram και κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

205 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Fine motors skills: Αυτισμός και λεπτή κινητικότητα

Η λεπτή κινητικότητα αφορά την ικανότητα των παιδιών να χρησιμοποιούν τους μικρούς μύες κυρίως των χεριών τους με επιτυχία. Η ανάπτυξη...

bottom of page